Izdelava internet strani

Snovanje internet strani, način in izvedba

Izdelava spletnih strani

Celoten postopek oblikovanja spletne strani ne zajema zgolj ene osebe. V sistem so vključeni vsi, od mojstra za css in html, grafičnega oblikovalca, komercialista, strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani ter tekstopisca. Na koncu ne smemo pozabiti še računalniškega administratorja, ki vaše internetne strani strokovno instalira na internet serverje. Če se zgodi, da manjka samo en od zgoraj napisanih členov v kompleksni verigi oseb, ki se ukvarjajo z vašo internet stranjo, je končni rezultat precej vprašljiv.

Zaradi današnjega zelo hitrega tempa je zelo pomembno, da bo nekomu, ki vaše internetne strani obišče, nemudoma jasno, kaj je vaša dejavnost in kaj mu želite sporočiti. Več kot pomembno je, da ga originalna podoba in vsebina vaših spletnih strani pritegneta v nadaljnje pregledovanje ostalih internetnih podstrani. Nujno je še posebej poudariti, da morajo biti na vidnem mestu izpostavljeni pomembni podatki in vsebine ter hitro dostopne povezave za nadaljnje raziskovanje in preprosto vzpostavitev kontakta z vami. Že v sami podobi je torej potrebno upoštevati preprostost iskanja osnovnih in izločitev odvečnega klikanja, kar se bo odražalo v zadovoljstvu vaše morebitne nove stranke, ki se bo na vaše spletne strani rada vračala.

Oblikovanje spletnih strani

izdelava spletnih strani je naslednji korak, ki sledi vaši potrditvi nove grafične podobe vaših spletnih strani. Najpomembnejši segment celotnega postopka oblikovanja spletnih strani je gotovo postopek končnega kodiranja html kode spletne strani. Z upoštevanjem sodobnih standardov W3C, XHTML in CSS ter s pomočjo naših dolgoletnih izkušenj pri oblikovanju internetnih strani, h kodiranju pristopimo strokovno. Statične spletne strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju internet. Primerne so predvsem za predstavitev dejavnosti ali storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Taka internetna predstavitev je primerna za veliko večino podjetij. Tehnika, ki se uporablja je HTML v tesni povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti take izdelave spletnih strani so v privlačni ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih internetnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo internetnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja internet strani s strani internetnih iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalniku, medtem ko je stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi uvrstitev slabša. Kot že rečeno imajo dobri CMS sistemi to že rešeno.

Oblikovanje internetnih strani

Izdelava internet strani s samostojnim urejanjem vsebin strani je ponujena predvsem uporabnikom, ki morajo sami, po svoji želji, opravljati tekoče spremembe na lastnih spletnih straneh. Ravno tako je sistem idealen za spletna mesta, kjer se spremembe informacij dogajajo pogosto in se morajo te spremembe informacij na spletu odražati takoj grafično oblikovanje. Kvalitetna optimizacija internetnih strani je bistvena za resnično povečanje števila obiskovalcev vaših internetnih strani. Zgolj skrbno najdene ključne besede vam prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki so preusmerjeni na vašo spletno stran z iskalnikov so daleč najkvalitetnejši obisk internet strani, za povrh, pa je ta obisk tudi brezplačen. Že v prvi fazi postopka oblikovanja spletnih strani upoštevamo razpršenost ključnih fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Ob zaključku procesa oblikovanja pa v sodelovanju z vami in z uporabo naših posebnih ter našega strokovnega znanja, naredimo še finalno optimizacijo internetnih strani za skrbno izbrane ključne besedne zveze. Eden izmed ključnih korakov snovanja celotnega projekta je izbira vašega spletnega naslova oziroma spletne domene. Ko se dogovorimo o izdelavi internetnih strani vam za začetek svetujemo kako izbrati internetno domeno. Z vašim sodelovanjem ter ob upoštevanju naziva vaše firme, področja dejavnosti s katero se vaše podjetje ukvarja, skupaj določimo primeren internetni naslov.

Faza izdelovanja spletnih strani

Zadnji del celotnega procesa oblikovanja, postavitve in optimizacije spletnih strani, je prijava internetnih strani v spletne iskalnike in imenike. Kakovostna prijava izdelanih strani je vkalkulirana v strošek celotne izdelave spletnih strani. Po končani izdelavi spletnih strani in po potrditvi naročnika, da je s končno izvedbo projekta zelo zadovoljen, končane internetne strani čimprej prijavimo v vse pomembnejše svetovne in domače internetne imenike. Internetno oglaševanje oziroma spletni marketing je danes najbolj optimizacija strani učinkovit način promocije izdelkov, podjetja, storitev ali dejavnosti. Glavni razlog je predvsem ta, da je spletno oglaševanje cenovno najugodnejše, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so tisk, televizija ali radio. Stroški spletnega oglaševanja so odvisni od velikega števila dejavnikov, najpomembnejši pa sta dva. Prvi parameter je količnik med številom dejanskih prikazov vašega spletnega oglasa in številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi dejavnik pa je število tistih spletnih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš oglas in nato naredili željeno akcijo (nakup, vpis podatkov, ...). Dejanski rezultati spletnega oglaševanja so enostavno merljivi, kar vam zagotavlja hiter vpogled v smotrnost trenutnega oglaševanja, hkrati pa vam omogoča tudi hitro prilagoditev parametrov, ki takoj zagotovijo še večjo učinkovitost tega oglaševanja. Kvalitetna izdelava spletnih strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih spletnih strani. Le pravilno najdene ključne besede vam prinesejo ciljne kupce. Kupci, ki so preusmerjeni na vašo spletno stran z iskalnika so zanesljivo najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, poleg tega, pa je ta obisk spletnih strani tudi popolnoma zastonj. Predloga originalne grafične podobe, ki vam jo pošljemo v predogled, vsebuje kompletno postavitev spletnih strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Podoba nakazuje tudi celoten izgled naslovne strani in ostalih podstrani. Po vaši potrditvi predloge nove podobe spletne strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo z izdelavo vaših strani.

<< Domov