Oprema za avto

Stare gume in oprema za avtomobil

Ugodne in kakovostne avtomobilske gume

Vaš avtomobil najbolje deluje takrat, kadar ima kvalitetne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih pnevmatik je v Sloveniji po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za optimalno varnost v prometu pa je letne pnevmatike smiselno zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske pnevmatike poskrbijo za večjo varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje avtomobila na cesti. Zimske razmere namreč močno spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske gume potrebno namestiti na vsa štiri kolesa. Kot primerna zimska oprema štejejo tudi letne pnevmatike in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer primerno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo popolnoma varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avta na cesti zagotovile dobre zimske gume, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo optimalen prijem na cesti ne glede na razmere.

Po Odredbi o omejitvi prometa na cesti v Republiki Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovornjake s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko prepove promet. O prepovedi prometa mora obvestiti javnost in postaviti ustrezno prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avto morajo biti ustrezno montirane. Najboljše, da jih namesti izkušen vulkanizer ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo gum pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni dokaj visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne pnevmatike. Uporaba zimskih gum je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih gum z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske gume zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa.

Za zimsko opremo štejejo tudi letne gume na vseh 4 kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri avtomobilih s štirikolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Samo zimske pnevmatike na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume tudi pri temperaturi pod 7 stopinj celzija dovolj mehke, da bodo zagotovile primeren oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjava zimskih in letnih gum po ugodnih cenah

Menjava zimskih ali letnih gum je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil primerno pripravite na sneg in poskrbite za vašo in tujo varnost. Rabljene pnevmatike lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gum. Tudi najboljše znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in pnevmatike zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske gume mora obvezno menjati ustrezno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma pravilno ter tudi dobro centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih gum in vam svetoval najboljšo izbiro.

Razlogi zakaj kupiti kakovostne zimske pnevmatike ali letne gume?

• Ker boste zagotovili najboljše delovanje avtomobila,
• ker boste na cestah varni ne glede na razmere,
• ker kvaliteto zagotavljajo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker dobre zimske ali letne pnevmatike zagotavljajo maksimalno udobje vožnje.

Z zgodnjim nakupom zimskih gum ali letnih pnevmatik si boste zagotovili nizke cene in najboljše blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno tradicijo. Zaradi izboljšane tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj vzdržljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material sčasoma obrabi, zato je gume potrebno menjati vsakih nekaj let. Letne in zimske gume se med sabo razlikujejo po globini profila in drugih lastnostih, saj so namenjene vožnji v različnih vremenskih razmerah. Obstajajo letne in zimske pnevmatike za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu na prvem mestu, zato bodite pozorni, da se pri nakupu pnevmatik odločite za najboljše pnevmatike in jih menjate dvakrat letno, da boste v prometu dobro pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov