Seo spletne strani in izdelovanje spletne strani

Spletni marketing za spletne trgovine

Zakaj je koristna optimizacija spletne strani

Si za svoje internetne strani želite, da bi bile uvrščene visoko na internet iskalnikih, da bi privabljale čim večje število ciljnih torej dejanskih kupcev, bi bile najdene pod vašimi ključnimi besedami, bi lahko sami preverili in spremljali učinke ter rezultate optimizacije web strani? Optimiziranje internete strani oziroma angleško Seo (Search Engine Optimization) je v času množičnosti spletnih strani in velike konkurence ključnega pomena, saj omogoča dobro najdenost vaše spletne strani v iskalnikih, kar posledično pomeni več obiska in večjo prepoznavnost vaše internet strani. Mnoga podjetja se zatekajo kar k plačljivemu marketingu internetnih strani, vendar se na dolgi rok kot najkvalitetnejši in najbolj produktiven izkaže obisk spletnih strani preko spletnih iskalnikov. Prednost optimizacije je tako tudi v enkratnem plačilu, kajti ko je stran optimizirana in dobro uvrščena v spletnih iskalnikih, obisk na vaše spletne strani dobivate kontinuirano in brezplačno. Z odločitvijo za storitve optimizacije spletne strani boste pridobili dobro in uspešno uvrstitev v spletnih iskalnikih, strokovno pomoč pri izbiri učinkovitih ključnih besed povezanih z vašo storitvijo, umeščanje ključnih besed na spletne strani, ki je pomembna tako za iskalnike kot za bralce vaše spletne strani, dovršeno celostno optimizacijo spletnih strani, možnost spremljanja rezultatov in učinkov optimizacije.

Kaj sploh je optimiziranje internet strani in zakaj jo podjetje potrebuje?

optimizacija strani oziroma angleško "Search Engine Optimization (SEO)" danes predstavlja postopek priprave spletnih strani na način, da jih spletni iskalniki (google.com, bing.com, najdi.si, ...) čimbolje najdejo najdejo. Kar pomeni, da se ob kvalitetni optimizaciji internetnih strani določena spletna stran za izbrane ključne besede v internet iskalnikih uvršča čimbolj visoko med ponujenimi spletnimi stranmi. Na visoko uvrstitev v iskalnikih vpliva vrsta pravil, ki jih je potrebno upoštevati že pri samem postopku zasnove in izdelave spletnih strani. Ker danes samo kvalitetna optimizacija spletnih strani ni dovolj za zagotovitev visokih uvrstitev v iskalnikih za vse vaše ključne besede, je potrebno tudi oglaševati na spletnih iskalnikih Google ter Najdi.si. Učinkovita optimizacija internet strani je ključna za občutno povečanje obiskovalcev vaših spletnih strani. Le pravilno izbrane ključne besede prinesejo ciljne obiskovalce. Obiskovalci z iskalnikov so najboljši obisk in je brezplačen. Ali ste vedeli, da je visoka uvrstitev v spletnih iskalnikih danes ključnega pomena?, da 90% obiskovalcev v iskalniku pregleda samo prvo stran z najdenimi rezultati?, da večino obiska vaših spletnih strani ustvarjajo ravno obiski iz web iskalnikov?

Se lahko optimizacije spletnih strani lotim sam?

Optimiziranje internet strani je eden izmed najpomembnejših korakov v celotnem procesu izdelave internet strani. Na trgu mnogi optimizerji ponujajo in obljubljajo gradove v oblakih, ki naj bi jih boste dosegli s pomočjo njihove optimizacije internet strani. A žal je tako, da se za dejanskim procesom optimizacije spletnih strani skriva mnogo več, kot le številčno umeščanje ključnih besed v spletne strani. Slaba optimizacija spletne strani lahko privede tudi do kaznovanja spletne stani s strani iskalnikov, kar privede do izpada obiskovalcev in kupcev. Nekateri od pomembnejših faktorjev dobre optimizacije:
• prava izdelava spletnih strani (kodiranje),
• pravilna izbira ključnih besed,
• pravilna umestitev ključnih besed v spletne strani.

Tako je zelo pomembno, da je optimizacija internet strani opravljena kakovostno in strokovno. Že v postopku izdelave spletnih strani je treba upoštevati postavitev ključnih besed in fraz, ki zadevajo vašo dejavnost. Na koncu faze izdelave je potrebno s stranko narediti še končno optimizacijo spletne strani za izbrane besede in to brezplačno. Optimizacija spletnih strani se obravnava individualno, tako da se na podlagi pogovora ter pričakovanj firme opredelijo cilji. Glede na slednje se določijo stroški, ki so vezani na rezultat optimizacije.

<< Domov